WordPress-website met elementor en Crocoblock-plugins versnellen

Hoe je je WordPress-website met Elementor en Crocoblock-plugins kunt versnellen

Een veel voorkomend probleem, je hebt net je website online met alle mogelijkheden die Elementor en Crocoblock biedt maar je laadtijd laat nog niet echt van zijn beste kant zien..
Hoe kan jij de snelheid van je WordPress-website verbeteren, vooral bij het gebruik van Crocoblock-plugins.


Een van de belangrijkste punten om mee te starten is het begrijpen wat voor type website jij hebt.

Het begrijpen van het type website dat je hebt is essentieel voor het plannen van middelen en het kiezen van optimalisatiehulpmiddelen en -technieken. Er zijn twee soorten sites: statisch en dynamisch. De eerste gebruikt geen server (en is gebaseerd op HTML, CSS en JavaScript), terwijl de tweede een server en een database gebruikt. Dit is een klassieke (en een beetje verouderde) benadering van deze terminologie.

Er is echter al geruime tijd een nieuwe benadering van deze definities.

Websites met veel dynamische (of adaptieve) inhoud worden als dynamisch beschouwd, omdat deze inhoud verandert afhankelijk van het gedrag van de gebruiker, voorkeuren, interactiepatronen en andere factoren. Voorbeelden hiervan zijn boekings-, afspraak-, vermeldings- en e-commercewebsites. Ondertussen worden websites waarvan de informatie niet vaak verandert, als statisch beschouwd. Voorbeelden hiervan zijn blogs en bedrijfswebsites.

De benadering van optimalisatie voor deze twee categorieën is enigszins verschillend, en wanneer dit verschil niet duidelijk is voor website-ontwikkelaars, kunnen ze veel frustratie hebben bij het proberen om dezelfde aanpak te gebruiken voor dynamische sites als voor statische.

Het belangrijkste verschil is caching. Terwijl caching voor statische sites de laadsnelheid aanzienlijk kan verbeteren, veroorzaken verschillende caching-plugins vaak grote problemen bij dynamische sites als ze worden gebruikt met standaardinstellingen.

Dynamische websites bieden veel meer functionaliteit en een gebruikerservaring van het volgende niveau. Maar niet alle sites moeten dynamisch zijn; sommige hebben dat gewoon niet nodig omdat ze andere doelen hebben (bijv. sommige blogs).

Dynamische websites genereren veel meer databaseverzoeken, en vanwege hun specificiteit zijn er typisch meer gebruikers op de site per eenheid van tijd. Hun sessies kunnen korter zijn maar meer interacties en meer paginaladingen bevatten (bijv. bezoekers kunnen een paar minuten één blogpagina lezen, zonder extra verzoeken aan de server te veroorzaken, terwijl als het een winkel is, er meestal veel verzoeken per minuut zijn: filters gebruiken, door veel pagina’s bladeren, etc.). En de inhoud die ze opvragen, is onmogelijk te cachen omdat deze zo verschillend is. Dit wordt ‘niet-cachbare inhoud’ genoemd. Maar door geavanceerde CDN-instellingen en andere technieken te gebruiken, kan het nog steeds worden gecached.

Toch is het essentieel om te begrijpen dat het toepassen van dezelfde logica als het cachen van statische inhoud gewoon niet zal werken en zelfs de site kan vertragen of fouten kan veroorzaken.



Hier zijn enkele tips die worden besproken:

  1. Gebruik van caching-plugins: Het gebruik van caching-plugins kan helpen bij het versnellen van de laadtijd van je website door statische versies van je pagina’s op te slaan en ze aan bezoekers te tonen, waardoor de serverbelasting wordt verminderd.

  2. Optimalisatie van afbeeldingen: Grote afbeeldingsbestanden kunnen de laadtijd van je website vertragen. Door afbeeldingen te optimaliseren, bijvoorbeeld door compressie te gebruiken, kun je de laadtijd aanzienlijk verkorten.

  3. Content Delivery Network (CDN): Een CDN kan helpen bij het versnellen van de laadtijd van je website door de levering van statische inhoud te optimaliseren en de afstand tussen de server en de gebruiker te verminderen.

  4. Gebruik van Crocoblock: Crocoblock biedt een reeks krachtige WordPress-plugins, maar het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je alleen de benodigde plugins gebruikt om te voorkomen dat je website wordt vertraagd.

  5. Minimaliseer HTTP-verzoeken: Het verminderen van het aantal HTTP-verzoeken kan de laadtijd van je website verbeteren. Dit kan worden bereikt door bijvoorbeeld het combineren van meerdere scripts en stijlbladen in één bestand.

  6. Optimaliseer de database: Het optimaliseren van je WordPress-database kan helpen bij het versnellen van de algehele prestaties van je website. Dit kan worden gedaan door onnodige gegevens te verwijderen en regelmatig onderhoud uit te voeren.

Door deze tips toe te passen, kun je de snelheid van je WordPress-website verbeteren en tegelijkertijd gebruik blijven maken van de krachtige functies van Crocoblock-plugins.


Wil je nou meer inzichten krijgen en verder in de details gaan van het versnellen van jou website, Dan zou ik je zeker aanraden om deze pagian op de website van Crocoblock te bezoeken. https://crocoblock.com/knowledge-base/articles/how-to-speed-up-wordpress-website-and-crocoblock-plugins/

En mocht je er niet uit komen wij helpen graag 😉

Chat openen
💬 We helpen graag persoonlijk verder
Hallo 👋🏼
stel ons gerust al je vragen!